Om webbplatsen

Fotoarkiv

Diskussionsforum

Äldre inlägg

E-post

Gästbok


Detta är Washington Avenue 29 i La Grange, Illinois. La Grange är en förort till storstaden Chicago. Bilden till vänster är fotograferad i juni 2004 och bilden till höger är väl omkring 100 år äldre. I det här huset bodde Aron Elmblad och här växte hans båda döttrar Ella och Emilie Elmblad upp. Ella och David Blomberg kom sedan att bo lite längre ner på gatan (Washington Avenue 33) men Emilie och Josef Blomberg bodde ett tag efter att de gift sig inneboende i det här huset. Det finns en trappa till andra våningen på baksidan. Emilie och Josef flyttade så småningom till ett eget hus två kvarter bort, på Hayes Avenue nr 15.

Familjen som står i grindhålet är Aron Elmblad med hustru och barn. Vilken av hans hustrur och vilka barn det är på den här bilden vet jag dock inte.

Fotograferingsår: 2004 och ????
Fotograferingsplats: La Grange, Illinois
Originalets ägare: Birdie Blomberg, USA
Kommentarer: Tack vare att Roberta Blomberg visste vilka gatuadresser i La Grange familjerna Blomberg och Elmblad bott i kunde jag en vacker dag i juni 2004 leta upp och fotografera husen. Bara någon dag tog Kris och Vic Hortnon med mig att träffa Birdie Blomberg, 97. Det var med glimten i ögat hon kunde ta fram ett gammalt foto på huset som jag just berättat för henne att jag sökt upp.


Kontakta oss gärna på This site in english