Om webbplatsen

Fotoarkiv

Diskussionsforum

Äldre inlägg

E-post

Gästbok

2007-10-14
www.Familypix.se

Nu bygger vi om webbplatsen:
Släktbild blir Familypix och får en egen svensk domän som heter "Familypix.se".

Än så länge går webbplatserna parallellt, men så småningom kommer Familypix att ta över. Anledningen är att jag vill utveckla webbplatsen och kunna styra över den bättre. Därför har jag byggt en webbserver som står här hemma i klädkammaren. Det jag tänkte börja att ta itu med är att få igång en egen gästbok, eftersom den tidigare utmärkta gästboken sedan en tid lagt ner sin verksamhet. Dessutom ska jag komplettera med flera bilder så som jag utlovade för snart två år sedan.

Vänliga hälsningar!
Göran


2005-12-26
God Jul och Gott Nytt 2006!

Jag vill önska alla Blombergs- och Wibergs-/Widbergsättlingar en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Ytterligare ett år har passerat och tyvärr har jag inte ägnat webbplatsen så mycket tid som jag egentligen önskat. Men, jag hoppas på ett bättre 2006, för det finns en del nytt/gammalt material som inom kort kommer att läggas ut här.
Vänliga hälsningar!
Göran.


2004-12-27
Wiberg och Wiman från Vivas i Värmland

Ytterligare en generation bakåt är nu funnen. Så har då äntligen trumslagaren Olof Wibergs bakgrund klarnat något. I ett lantmäteriprotokoll från 1776 framkommer nämligen hans faders namn: Per Wiman. Och i Kila socken i Värmland finner vi mycket riktigt både Per Wiman och hans son Olof Wiberg i en liten by som heter Vivas. Per Persson Wiman var soldat. Mer om de båda kommer senare, men det kan så här långt påpekas att deras namn finns i alla möjliga stavningar i olika protokoll och rullor, t.ex. Wiberg, Widberg och Wijberg med enkelt eller dubbelt "V".
Gott nytt År!


2004-11-20
Richard och Kristina Blomberg

Här är en bild på Richard och Kristina Blomberg i äldre dagar. Richard var son till Karl Magnus Blomberg och Ingeborg Olsdotter från Fellingsbro och Kristina var dotter till Erik Jonsson och Marit Olsdotter som flyttat till Lovön utanför Stockholm. Richard och Kristina emigrerade var för sig till Amerika, gifte sig och skaffade familj. Den här bilden kommer från ättlingar till Kristinas syskon via Kristina Gunnarsdotter i Sverige.


2004-10-24
En ny gren Blomberg/Sjöberg...

Johan Fredrik Sjöberg var son till Anna Maja Blomberg som dessvärre dog i en kolerapidemi 1857 när Johan Fredrik bara var fyra månader gammal. Anna Maja var äldste levande dotter till skolmästaren Carl Blomberg i Ödenäs och sålunda också syster till Karl Magnus Blomberg som blev folkskollärare i Fellingsbro. Så småningom flyttade också Johan Fredrik till Fellingsbro där han arbetade som dräng på olika gårdar innan han gifte sig och blev torpare i Tyringe i Säterbo socken utanför Arboga. Nu har vi fått kontakt med hans ättling Lisbeth Staaf som bidragit med porträttet på Johan Fredrik och uppgifter om hans historia.


Läs äldre inlägg...


Kontakta oss gärna på This site in english