Om webbplatsen

Fotoarkiv

Diskussionsforum

Äldre inlägg

E-post

Gästbok

2004-01-22
Fler efterlysningar

Här är ytterligare åtta bilder som tillhört Felldins från Svillinge i Fellingsbro. Carolina Felldin (född Wiberg) hade en syster, Lovisa (gift Carlson) som emigrerade till USA och bodde i Minneapolis. De här bilderna kommer antagligen från henne. Men, vilka är personerna på bilderna?


2004-01-16
Carolina Felldin

Här är ytterligare en bild på Carolina Felldin (född Wiberg) från Svillinge i Fellingsbro. Här är hon tillsammans med sin son Erik med hustru Hilda och sonen Gunnar. Den andra bilden har tillhört Felldin men är fotograferad i Minneapolis, Minnesota. Personen är inte identifierad.


2004-01-06
Aron Elmblads bakgrund i Småland

Aron Elmblad var far till systrarna Ella och Emilie Elmblade som kom att gifta sig med bröderna David och Josef Blomberg. Arons bakgrund har fallit i glömska, men tack vare hjälp i Emigrantforum på nättidningen Rötter har nu historien "rullats upp". Det visar sig att han kom från utvandringsbygderna i Småland och var den yngste sonen i en barnaskara på minst tio. Han var född 1845 och 16 år gammal blev han lärling hos garverifabrikören Bolander i Nybro. 1866 flyttade han till okänd ort och tre år senare emigrerade han till Amerika med sin första hustru Christina Nilsson...


2003-12-26
Wibergssyskonen Karolina och Lovisa

Här har vi nya bilder på Karolina och Lovisa Wiberg, syskon till Anna, Karl Gustav och Knut. Karolina gifte sig med Jan Erik Felldin och Lovisa gifte sig med Carlson. Lovisa emigrerade till USA. Fotot längst till vänster föreställer Erik Felldin med sin mor Karolina och släktingar (till exempel Karolinas bror Knut med familj). De tre övriga fotona föreställer Lovisa Wiberg.


2003-12-26
Vilka sitter längst fram i båten?

Den här bilden föreställer en båtutfärd 1896. I båten sitter systrarna Alma Isaksson och Jenny Wiberg (båda födda Blomberg) med sina respektive makar och barn. Men, vilka är de fem som sitter längst fram? Är en av dem Almas och Jennys bror David? Kan det vara Knut Wibergs bror Johan som ror? Se några uppförstoringar nedan.


2003-12-07
Ett släktträd till Gustav Vasas dagar...

Här är ett släktträd som för oss tillbaka till ungefär 1516 genom att följa några av Karl Blombergs anor bakåt i tiden. Klicka på trädet nedan och läs om guldmseder, borgmästare, kyrkoherdar och andra anor ur historien.


2003-11-17
Karl Magnus Blombergs familjeträd...

Här är två klickbara familjeträd över Karl Magnus Blombergs två första äktenskap. I sitt första äktenskap fick han och hustrun Ingeborg Olsdotter sex barn, fem av dem uppnådde vuxen ålder. Dessvärre dog Ingeborg endast 36 år gammal. I det andra äktenskapet med Maria Helena Wiberg hade han ytterligare sju barn. Alla söner utom Isak emigrerade till Amerika. Han var skrädderiarbetare på Södermalm i Stockholm. Vem har en bild på honom? Vem vet hur länge Richard Blomberg levde? Skicka gärna ett mail och berätta, den som vet.


Familjeträden fungerar så att man kan peka på en person och klicka med musen så kommer man till den sida som beskriver personen och de fotografier som hittills är kända...


2003-11-02
Oidentifierade personer...

Det finns ca 30 gamla släktfotografier som fortfarande innehåller personer vi ännu inte kunnat identifiera. Ta gärna en titt bland efterlysningarna. Läs mer...


2003-11-01
Åtta månader och över etthundra släktfoton...

Nu har webbplatsen över våra gemensamma förfäder funnits i ungefär åtta månader och antalet historiska släktfotografier som idag finns tillgängliga på webbplatsen har till och med passerat etthundra. Detta har överträffat alla mina förväntningar. Tack så fantastiskt mycket, alla ni som hjälpt till att göra detta möjligt. Jag har också kommit i kontakt med släktingar som jag tidigare inte ens visste fanns. Väldigt trevligt!
/Göran


2003-11-01
Jan Daniel Wiberg/Widbergs familjeträd

Här är ett klickbart familjeträd över Jan Daniel Wiberg och hans hustru Maria Helena och sex av deras barn. Vem kan bekräfta hur Johan Wiberg såg ut...


2003-10-26
Åtta nya fotografier...

Här är ytterligare åtta fotografier på Karl Magnus Blomberg och några av hans barn. Dessa kort har tillhört hans yngsta dotter Ingeborg och finns idag hos hennes dotterdotter Annika Davidsson.

De första tre föreställer från vänster till höger: Karl Magnus med sin andra hustru Anna Helena Wiberg, Karl Magnus med sin son Arvid och slutligen Karl Magnus själv.

Nästa två föreställer Carl Richard Blomberg, son till Karl Magnus Blomberg (i hans första äktenskap med Ingeborg Olsdotter). På bilden till vänster (egentligen en minnesskål i metall) syns han tillsammans med den kyrka i Missoula, Montana där han var pastor. På bilden till höger är han med sin hustru Kristina Jonsson och tre av barnen (Joel, Ruth och David?).

Detta är två bilder på David Blomberg (son till Karl Magnus i hans andra äktenskap) och Davids hustru Ella (född Elmblad). På den andra bilden finns också sönerna Ellsworth och Paul med.

Och så slutligen en bild på Karl Magnus Blombergs yngsta dotter Ingeborg. Fotot är taget 1965 och Ingeborg är 80 år gammal.


Läs äldre inlägg...


Kontakta oss gärna på This site in english