Om webbplatsen

Fotoarkiv

Diskussionsforum

Äldre inlägg

E-post

Gästbok

2003-09-09
Kristina Jonssons familj i Stockholm

Kristina Jonsson gifte sig med Richard Blomberg som emigrerat till USA. Här är en bild på Kristina och hennes syskon tillsammans med deras far innan fem av de sju syskonen emigrerade. Modern Marit hade dessvärre omkommit i en drunkningsolycka utanför Drottningholm på Lovö. Fadern reste också till USA så småningom, men återvände till Sverige innan han dog.


2003-09-07
Blombergs gård i Burt Lake, Michigan

Här är gården i Burt Lake, Michigan, som Josef och Emilie Blomberg bodde på.


2003-08-31
Mera Tjäders...

Här är flera bilder på Hilma och Henrik Tjäder från olika tidsepoker.


2003-08-31
Ingeborg Viberg på 20-talet

Här är en bild från mitten av tjugotalet på Karl Magnus Blombergs yngsta dotter Ingeborg och hennes två barn Brita och Sigvard.


2003-08-31
Vilka är detta?

Vem är mannen som här sitter i morgonrocken utanför en stuga?


2003-08-31
August Blomberg...

Skolläraren Karl Magnus Blomberg hade en två år yngre bror som hette August Blomberg (f. 1835 i Ödenäs, Älvsborg). Var blev han av? läs mer...


2003-08-23
En koleraepidemi 1857...

Under loppet av tre dagar i november 1857 rycktes fyra medlemar av familjen Blomberg i Ödenäs bort. läs mer...


2003-08-21
En ny identifiering...

Nu har vi fått veta vem kvinnan bredvid Richard Blomberg är på det här kortet. Det är Richards svägerska Anna Jonsson född 1877 på Lovön i Mälaren. Hon kunde identifieras av Annas och Christinas syster Johannas sonsons hustru! Tack Kristina!


2003-08-21
Nättidningen Rötter

Nu finns vi representerade på nättidningen Rötter. Där finns bland annat en databas med visit- och kabinettsfotografier under namnet "Porträttfynd". En annan ny databas heter "Emigrantforum" och hanterar uppgifter om människor som någon gång invandrat till eller utvandrat från Sverige. Där finns nu till exempel ett inlägg om Aron och Petronella Elmblad, Josef och David Blombergs svärföräldrar. Förhoppningsvis ska det hjälpa till att bringa klarhet över deras ursprung i Sverige. Läs mer...


2003-08-16
Ytterligare ett oidentifierat kort

Här är ytterligare ett av korten ur Birdie Blombergs gamla släktalbum. Men vem är kvinnan på kortet?


2003-08-05
Ytterligare tre oidentifierade kort

Här är tre kort till ur Birdie Blombergs samlingar. Men, vilka är personerna? Det lilla barnet på kortet nedan till höger heter George Wallace enligt baksidan. Vem känner till honom?


2003-08-05
Ingeborg och Martin Viberg

Här är Ingeborg (Karl Magnus Blombergs yngsta dotter i hans äktenskap med Anna Wiberg) och hennes make Martin på beök hos Manfred Wiberg (Martins bror) i Spånga utanför Stockholm på 20- och 30-talen.


2003-08-04
Okänt bröllopspar

Detta är ytterligare en av de bilder ur Birdie Blombergs samling som Roberta Blomberg har skannat. Men vilket brudpar är detta, och varför ser bruden så sorgsen ut?


2003-08-03
I förfädrens fotspår på kartor och flygbilder...

Tack vare en karttjänst som TerraServer.com håller med och de offentliga topografiska kartor och flygbilder som finns hos den amerikanska myndigheten US Geological Survey, kan vi följa i till exempel Josef Blombergs fotspår när han flyttar genom den amerikanska kontinenten. Här är kartor och flygbilder från Cokato, Minnesota, där Josef bodde hos sin moster den första tiden, från La Grange utanför Chicago och från Burt Lake där han drev en farm och till sist ändade sina dagar.

Men, vem kan pricka in platserna och gårdarna mer exakt?


2003-08-02
Anna Fagerbergs (f Blomberg) gravsten

Anna och Johan Fagerberg ligger begravna på kyrkogården i Hässelby väster om Stockholm.


2003-08-02
Mera Josef Blomberg i Michigan

Till vänster ett familjeporträtt på hela familjen Josef Blomberg från oktober 1918. Till höger snöskottning på farmen i Burt Lake.


Läs äldre inlägg...


Kontakta oss gärna på This site in english