Om webbplatsen

Fotoarkiv

Diskussionsforum

Äldre inlägg

E-post

Gästbok

2003-07-28
Hilma och Henrik Tjäder hos Josef i Michigan 1933

När missionärsparet Hilma och Henrik Tjäder reste hem från Kina 1933 så hälsade de bland annat på Hilmas bror Josef Blomberg i Michigan...


2003-07-27
Fler bilder på Magnus Blomberg

Här är ytterligare två av bilderna från Birdie Blombergs samlingar (skannade av Roberta Blomberg i USA). Till vänster ett foto på Magnus och Ada Blomberg tillsammans med Adas föräldrar och Magnus svägerska Emilie Blomberg hennes son Eugene. Till höger en bild på Magnus och Ada tillsammans med en annan av Magnus svägerskor, Ella Elmblade Blomberg och hennes far, med flera.


2003-07-27
Josef Blombergs besök till Sverige, 1934

Josef Blomberg gjorde en resa till Sverige 1934. Här sitter han i trädgården hemma hos sin syster Ingeborg och svåger Martin Viberg.


2003-07-27
Skolhuset i Ytter Ekeby på Karl Magnus tid...

Detta är det gamla skolhuset i Ytter Ekeby där Karl Magnus Blomberg verkade som skollärare mellan 1863 och 1895. Hela familjen bodde i samma hus. På bilden sitter Karl Magnus och hans andra hustru Anna Wiberg på verandan.


2003-07-20
Ny design på webbplatsen

För att förbättra läsbarheten på webbplatsen har jag lagt till information på de olika förfädernas respektive webbsidor. Bland annat har jag lagt till födelse- och dödsdatum, länkar till personens föräldrar, maka/make och barn. Dessutom har jag lagt till ett porträtt i förstoring. Därefter kommer listan på fotografier där förfadern i fråga förekommer


2003-07-20
I förfädrens spår...

I veckan som gick gjorde jag en resa i förfädrens spår till Värmland och genom Västmanland. Från vänster: Kyrkorna i Segerstad, Östmark och Fellingsbro.

Nedan till vänster Stora Årsås där Jan Daniel Wiberg är född och hans far och farfar verkade som trumslagare, I mitten Millmark där Ingeborg och Marit Olsdotter växte upp och till höger skolhuset i Ytter Ekeby där Karl Magnus Blomberg bodde med sin familj.


2003-07-19
Selma och Willie...

Bröllopsparet är identifierade som Selma Mathilda Nelson och Johan Wilhelm Beckman. Selma är en av Jöns och Marit Nelsons döttrar. Även Flickan till vänster på det andra fotot är Selma och den andra kan möjligen vara Ella tror Mr Beckman som är Selmas och Willies son.


2003-07-12
Josef och Emilies gravsten

Detta är Josef och Emilie Blombergs gravsten i Michigan, USA. Kris Horton tog bilden i går vid begravningen av Josef och Emilies yngsta son Robert (Bob) Blomberg som gick ur tiden den 8 juli.


2003-07-11
Fler porträttfoton

Här kommer ytterligare tre bilder från Birdie Blombergs samling. De här tre är från USA. Kan kvinnan vara en av Nelson-döttrarna? Inga Maria kanske? Någon som vet?


2003-07-11
Selma och Wallie...

Baksidan på den här bröllopsbilden som tillhört Hilma Tjäder (f. Blomberg) säger att paret heter "Selma och Wallie". Är detta månne Selma som var en av Jöns och Marit Nelsons döttrar? Och är det i så fall också två systrar Nelson på den andra bilden?


2003-06-24
Fler porträttfoton

Tack vare Roberta Blomberg i USA har nu ytterligare ett fyrtiotal gamla släktfoton blivit skannade. De hör till Birdie Blomberg i Michigan, änkan efter Joe Blomberg - en av Josef Blombergs söner. Här kommer de första, men - Vilka föreställer det?


2003-05-28
Hilma och Henrik Tjäder på Amerikabåten 1899

Här är Hilma och Henrik Tjäder ombord på fartyget som skall ta dem till Amerika 1899. Vem känner igen kvinnan bredvid Hilma?


2003-05-13
Familjen identifierad

Nu har till slut den här familjen identifierats som Richard Blomberg med hustrun Kristin och sönerna Joel och David.


2003-05-09
Ingeborg Viberg (f. Blomberg)

Här är två bilder på Ingeborg, den yngsta av Karl Magnus Blombergs döttrar (född 1885). Hon gifte sig med Martin Viberg.


2003-05-09
Ester Blomberg (1875-1956)

Tack vare Annika Davidsson har Ester Blomberg identifierats på flera av fotografierna. Ester var Karl Magnus Blombergs första barn i hans andra äktenskap med Anna Helena Wiberg. Annika minns Ester från sin barndom då Ester, som då bodde hos Annikas morföräldrar Ingeborg (f. Blomberg) och Martin Viberg, brukade berätta om gamla tider i Ytter Ekeby, Fellingsbro.


2003-05-04
En tidig bild på Karl Magnus och Ingeborg

Detta är en tidig bild på Karl Magnus Blomberg och hans första hustru Ingeborg Olsdotter.


2003-05-02
Ödenäs kyrka, Älvsborg

I dag tog jag en tur i vårvädret till födelseorten för Karl Magnus Blomberg. På kyrkogården i Ödenäs finns en minnessten över hans far Carl Blomberg som var lärare i socknen under inte mindre än 50 år.


2003-05-01
Hilma Tjäder och sonen Carl

Detta är två bilder på Hilma Tjäder (född Blomberg) och sonen Carl. Den vänstra bilden är fotograferad i Minneapolis, USA.


Läs äldre inlägg...


Kontakta oss gärna på This site in english