Om webbplatsen

Fotoarkiv

Diskussionsforum

Äldre inlägg

E-post

Gästbok

2003-04-30
Josef och Emilie Blomberg från 40-talet

Detta är två bilder på Josef och Emilie Blomberg från 40-talet. Den vänstra är från 1940 och den högra är tagen strax innan Josefs död.


2003-04-30
Två nya bilder på Richard Blomberg

Detta är två bilder på Richard Blomberg son till skolläraren Karl Magnus Blomberg och Ingeborg Olsdotter. Den vänstra bilden är från 1897 och den högra är tagen i Sandstone, Minnesota.


2003-04-28
En ung Josef Blomberg till Amerika

Detta är familjen Nelson i Minnesota omkring 1888. Längst till höger står Josef Blomberg (ca 17 år gammal). Han hade rest själv till sin moster Marit i Minnesota.


2003-04-27
Hilma Tjäder hos sin moster i Minnesota

Detta är Hilma Tjäder (f. Blomberg) på besök hos sin moster Mariet Nelson i Minnesota, mars 1910.


2003-04-20
Systrarna Blomberg

Detta är ett foto med systrarna Blomberg. Stående från vänster är Hilma, Jenny och Alma Blomberg, men - vem är den sittande kvinnan? Kan det vara deras halvsyster Ester?


2003-04-11
Efterlysning: Vilka är detta?

Detta är två bilder som har tillhört Hilma och Henrik Tjäder. Men, vilka familjer är det som är på bilderna?


2003-04-11
Efterlysning: Vem är med Henrik Tjäder?

Detta är ytterligare två bilder som har tillhört Hilma och Henrik Tjäder. Men, vem är det som är med Henrik Tjäder på den vänstra bilden, och vilka är på den högra bilden?


2003-04-06
Petronella och Aron Elmblad

Petronella och Aron Elmblad var föräldrar till Emilie och Ella Elmblade som gifte sig med de båda bröderna Josef och David Blomberg.


2003-04-06
Magnus Blombergs bröllopsfoto

Här är ett bröllopsfoto på Magnus Blomberg, en av Karl Magnus Blombergs söner i hans andra äktenskap med Anna Helena Wiberg.


2003-04-05
Ester Blomberg

Här har vi en bild på Ester Blomberg, äldsta dottern till Karl Magnus Blomberg i hans andra äktenskap med Anna Helena Wiberg.


2003-04-05
Fler bilder på Hilma och Henrik Tjäder

Här har vi två bilder på Karl Magnus Blombergs äldsta dotter Hilma (från första äktenskapet) och hennes make Henrik Tjäder.


2003-04-02
Stor trädgårdsfest i Duvbo

Här sitter stora delar av Wiberg-/Blombergsläkten framför Knut och Jennys villa i Duvbo ca 1905-06.


2003-04-01
En ung Richard Blomberg i USA

Här är ett foto på Richard Blomberg taget i Minneapolis i USA.


2003-03-31
Knut och Jenny Wiberg i Duvbo

Knut och Jenny (f Blomberg) Wiberg byggde 1899 en liten villa i Duvbo utanför Stockholm. Det var Aktiebolaget Hem På Landet som började med självbyggeriverksamhet på Dufvebols ägor. Här är fyra fotografier från 1904 som är tagna utanför villan.


2003-03-31
Henrik och Hilma, missionärer i Kina under 44 år

Henrik och Hilma Tjäder var missionärer i Kina under 44 år mellan 1889 och 1933. Hilma var äldsta dotter till Karl Magnus Blomberg och Ingeborg Olsdotter. På bilden till vänster bär paret Tjäder traditionella kinesiska dräkter och det högra fotot är från deras hemresa 1933 när de passade på att besöka släktingarna i USA.


2003-03-30
Vilken familj är detta?

Den här familjen finns bland de andra Blombergsfotona hos min mor, men vilka är det? Kan det vara Rickard Blomberg med familj? Vem kan bekräfta detta?


2003-03-30
Karl Magnus Blomberg

Här är en bild på Karl Magnus i sina äldre dagar. Kvinnan bredvid honom liknar mycket hans dotter Hilma (gift med Kinamissionären Henrik Tjäder). Kan någon bekräfta detta?


2003-03-18
Fortfarande problem med webbplatsen

Dessvärre tycks det fortfarande till och från vara problem med att se hela webbplatsen. Det går alltför långsamt, blir fel typsnitt och saknas bilder. Det är att beklaga. Så länge detta inte är löst går det dock att komma åt sidorna på Denna reservplats! /Göran


2003-03-17
Hilma och Henrik Tjäder

Här är två bilder på Karl Magnus Blombergs äldsta dotter Hilma och hennes make Henrik Tjäder och deras son Carl.


2003-03-17
Webbplatsens diskussionsforum har öppnat

Nu kan vi använda ett diskussionsforum (en elektronisk anslagstavla) för att dryfta släkthistoriska spörsmål. Till exempel diskutera fotografierna, släktforskningsrön eller bara delge varandra de muntliga anekdoterna så som vi minns dem. Läs mer...


2003-03-17
Var bodde förfäderna?

Nu kan vi pricka in på kartan var våra förfäder bott. Läs mer...


2003-03-16
Porträtt direkt från hallen hos Kris Horton

Här är två porträtt som hänger i hallen hos Karl Magnus Blombergs sonsons dotter Kris Horton. Till vänster Karl Magnus själv och till höger hans son Magnus Blomberg i äldre dagar.


2003-03-15
Nya bilder på Olov Ivarssons döttrar?

Här är en bild på Ingeborg Olsdotters syster Marit Olsdotter som emigrerade till Amerika. Flera av bröderna Blomberg bodde hos henne (deras moster) den första tiden i USA. Men vem är det på den andra bilden? Är det Marit i yngre år, eller är det systern Ingeborg (som alltså var Karl Magnus Blombergs första hustru)?


2003-03-15
Nya bilder på Richard Blomberg

Här är de senast inlagda porträtten Richard Blomberg och hans familj.


2003-03-14
Toppenbilder på Karl Magnus och Richard Blomberg

Här är de senast inlagda porträtten på Karl Magnus Blomberg och hans son Richard Blomberg.


2003-03-13
Problem med webbplatsen

Jag har noterat att det de senaste dagarna till och från varit problem med att se hela webbplatsen. Det går ibland alltför långsamt, blir fel typsnitt och saknas bilder. Det är att beklaga. Jag hoppas det är ett tillfälligt fel som förorsakar detta och ber om överseende så länge. /Göran


2003-03-12
Nya fotografier på systrarna Elmblad som barn, Josef Blomberg som ung och ett besök av familjen Tjäder i USA.

Här är de senaste bidragen till släktalbumet. Till vänster en bild på Ella och Emilie Elmblad som barn. De båda kom att gifta sig med bröderna David och Josef Blomberg. I mitten en bild på Josef Blomberg som ung och till höger en bild från när kinamissionärerna Hilma och Henrik Tjäder besökte Hilmas bröder i Amerika 1910.


2003-03-11
Karl Magnus Blombergs 100-åriga amerikabrev...

Tack vare Roberta Blomberg i Maryland kan vi nu läsa engelska översättningar av några av de brev som Karl Magnus Blomberg skrev till sin son Josef som emigrerat. Läs mer...


2003-03-03
Nu sjösätts webbplatsen "Släktbild"

Nu sjösätter vi webbplatsen "Släktbild" för Wibergare och Blombergare i förskingringen. Syftet med den här webbplatsen är framförallt att vi ska kunna hjälpas åt att inventera och identifiera personerna på de gamla fotografier som säkert gömmer sig i byrålådor och skokartonger hos många utav oss. Men, meningen är också att vi ska kunna dela med oss av släktforskningsresultat och släktanekdoter. Som släkt har jag i det här fallet räknat förfäder och ättlingar till min morfars föräldrar Knut och Jenny Wiberg och deras syskon. De växte upp i Fellingsbro, Västmanland i slutet av 1800-talet. Många av personerna emigrerade till Amerika och där finns idag en mängd ättlingar. Knut och Jenny flyttade sedermera till Stockholm men vilar nu sedan länge på kyrkogården i Spånga. Läs mer...

Här är Knut och Jenny Wiberg. Jenny som var född Blomberg var dotter till folkskolläraren Karl Magnus Blomberg i Ytter Ekeby, Fellingsbro. Det är för övrigt han som sitter uppe i rubriken på Släktbilds logotyp.


2003-03-03
Widberg, Viberg eller Wiberg?

Efternamnet Wiberg används av olika släktgrenar i dag i några olika varianter som Widberg, Viberg och Wiberg. Redan i de gamla urkunderna från 1700-talet förekommer lite olika stavningar för en och samma person, antagligen beroende på vilken präst eller kompaniskrivare som för tillfället suttit vid pennan. Men, vad var det som gjorde att till exempel de båda bröderna Karl Gustav Widberg (f. 1860) och Knut Wiberg (f. 1863) valde att stava sina efternamn olika?


2003-03-03
Knut Wibergs bror Karl Gustav Widberg

Detta föreställer skräddaren Karl Gustav Widberg. Han var målarmästaren Knut Wibergs tre år äldre bror. Det är Karl-Gustav som står bakom symaskinsbordet. De två männen i skräddarställning som flankerar honom är gesäller i lära hos honom i Balsta, Fellingsbro. Läs mer...


Kontakta oss gärna på This site in english