Om webbplatsen

Fotoarkiv

Diskussionsforum

Äldre inlägg

E-post

Gästbok


2021-08-28
Gästboken

För närvarande har vi dessvärre ingen aktiv gästbok.

Men, de två förra gästböckerna finns sparade och kan läsas här:
Gästbok 1, Gästbok 2.

Vänliga hälsningar!
Göran.


För närvarande har vi dessvärre ingen aktiv gästbok.2012-04-21 14.27, Johanna Cobbs Fd Nystrand, Borås

Hej,
Hittade er sida när jag googlade, jag är dotter till Bror Peter Nystrand, min farmor hette Judith Regina Nystrand min farfar hette Bror Lennart Nystrand. Vet inte någor om ev släktskap men har för mig att min släkt kommer från Nykarleby, socklot och Jakobstad däromkring.Kul o läsa här iallafall .


2012-01-21 22.14, Helene Hyltefors, Betania, Duvbo, Sundbyberg

Hej,
Jag bor i huset i Duvbo. Enligt dom papper som jag har köptes tomten 31/12-1902. Vibergs bodde här mellan 1903-1905. Därefter var det en annan ägare mellan 1905-1919, då min farfars far köpte huset.

Uppförandet av huset kostade 5000.- Så kul att se korten i den vinkeln som ni har. Jag har andra vinklar. Kul att se att det även varit en stenmur.

Mycket bra sida.

Tusen tack Helene


2011-09-14 15.59, Lotta Wiberg, Spånga, Stockholm

Det är verkligen kul att kunna se bilder på sin egna släkt som levde så länge sedan! Jag är syster till Anneli Wiberg som också skrivit här. Att det finns så mycket fakta om vår släkt fascinerar mig verkligen!


2010-11-10 10.58, Anneli Wiberg, Spånga

Hej hej
Vad roligt det var att hitta den här hemsidan! Jag är barnbarnsbarn till Mauritz Wiberg, som är son till Knut och Jenny Wiberg. Jag är 25 år och bor i Spånga och min pappa och min farbror, Lars och Hans Wiberg har Järnhandeln här i Spånga som Mauritz startade. Om det är någon som är släkt får ni hemskt gärna höra av er. Vilken superbra hemsida! :)
Hälsningar
Anneli Wiberg


2010-04-14 13.34, Tord Asplund, Lycksele

söker efter en man vid namn Ali asplund född 1890Lycksele västerbotten dog 1930-1931 i canada men vet inte hur jag ska komma vidare tacksam för alla tips.


2010-10-03 20.24, Inger Nordström, Tun

Hej!
Hej Jag googlade på min förfader soldaten Jonas Kärrberg och hittade till er sida. Vet någon nåt mer om Jonas och hans hustru Ingri Bryngelsdotter som bodde i soldattorpet Lilla Abbortan ?
Inger Nordström


2010-03-20 08.19, Hans Kihlström, Åkersberga

Hej!
Eftersom jag också härstammar från Vivas har jag med intresse tagit del av upplysningarna om soldaten Per Wiman och tror mig ha funnit släktskp med honom genom Anders Persson, min ffffff. Det kan kanske vara av intresse för dig eftersom det också handlar om Per Wimans härkomst. Jag är självklart tacksam förev synpukter och ev kompletterande info.

Var han ursprungligen kom ifrån är lite oklart men det finns en Anders Persson född i Vivas 31 januari 1736 . Han är troligen identisk med Anders, Katarinas make. Denne sägs visserligen vid sin död 1768 vara 33 år och inte 32 men det behöver inte motsäga att detta är han. Sådana åldersuppgifter slår ofta på något eller några år hit eller dit (f ö var han 32 ½). Som vi senare skall se flyttade Katarina efter Anders död just till Vivas. Kanske för att det fanns nära släkt där.

Och så har vi soldaten Lars Wiman. Han var vittne då komminister Jonas Arén döpte Anders från Vivas. Och avskedade soldaten Lars Wiman med hustru Maria Olsdotter bodde sedan på torpet Strömmen samtidigt som Anders Persson och Catarina. Eller de var åtminstone skrivna där. Samma Lars Wiman i båda fallen, samma Anders Persson säkerligen.

I Vivas bodde vid tiden för Anders födelse inte många vuxna män vid namn Per. Det fanns bland hemmansägarna en Per Håkansson. Han var i rimlig ålder för att vara far till Anders. Till yttermera visso betalade Per till kyrkan 6 skilling den 1.februari 1736 – dagen för Anders dop. Det kan inte vara någon tillfällighet – Per Håkansson är med stor sannolikhet Anders Perssons far..

Anders hade i så fall en tre år äldre bror med namnet Per. Denne blev soldaten Per Persson Wiman men övertog också gården på faderns ålderdom. Och Anders fick ta jobb som dräng i Harnäs.

Per Håkansson var son till Håkan Andersson och Kristin Pärsdotter och född 1696. Denne Håkan hade flera söner – Anders, Börje, Sven och Per. Troligen i den ordningen. Anders Håkansson var äldst och föddes 1882.

Enligt SOFI – Institutet för språk-och folkminnesforskning – var torpet Wijwas 1649 upptaget på Kålleruds ägor av dåvarande åbon Håkan Andersson, vilken nämns som åbo redan 1629. Så när mantalslängden tar upp Håkan på Vivas fram till 1654 måste det ha varit denne Håkan Andersson. Men han kan inte ha varit Per Håkanssons far, Det måste ha funnits någon emellan. Dåtidens vanliga namnskick – Håkan Anderssons son blir Anders Håkansson och hans son blir en ny Håkan Andersson osv talar för att denne kan ha hetat Anders. Och mycket riktigt .Efter Håkan Andersson d ä uppträder på Wiwas en Anders och efter honom Håkan Andersson d y, Per Håkanssons far. Mycket talar för att Anders Perssons ursprung såg ut på detta vis och därmed också den blivande Kihlströmssläktens.


2010-01-06 13.23, Johan, Borlänge

Hej!
Håller på att släktforska lite. Och det är så att min farmors far hette Johan Alexander Blomberg och är född 1890 i Brevik. Har googlat sönder datorn känns det som men inte kommit fram till vem hans far är. Så försöker mig på att fråga här!

Såg att Karl Blomberg (http://www.familypix.se/carlblomberg.html) hade ett barn i sitt andra äktenskap som döptes till Alexander. Så min fundering var om han fick något barn som döptes till Johan. Skulle vara tacksam för information!

Mvh Johan


2010-01-04 15.32, Christian Wemhöner, Rånäs, Norrtälje

hej jag hitta detta genom fick ett mdl från en kusin. lisa wiberg så goggla jag runt å hitta din sida. verkligen roligt att se gammla bilder från släktingar. och få veta att släkten har annor från 1500 talet. det är ju hur häftigt som helst.

min mor heter elisabeth wemhöner idag men hon är en wiberg från början.

mvh Christian.W Son till elisabeth (Wiberg) wemhöner.


2009-03-14 19.34, Bengt Isaksson, Angered i Göteborg

Hej
Jag forskar i min släkt och mycket hjälp har jag fått av Else Maria Carlsson i Sävsjö, jag har en präst i vår släkt och då går det att komma till långt ner till 1500 talet.och jag har en gemensam släkting med dig Anders Friberg som var militär och ryttare,jag skulle vilja veta mer om det finns fler kontakter som sammanbinder släktskaper mellan oss.
det trevligt att det finns en gästbok att skriva och hålla kontakt.
Hälsning Bengt


2009-02-01 10.55, Susanne Svensson, Göteborg

Hej!
Har just hittat denna sidan, här fanns ju mycket info att hitta om Familjen Blomberg. Väldigt roligt! Jag är barnbarns barnbarn till Anna Helena Blomberg född 1847, som är dotter till Carl Blomberg.


2008-04-05 08.40, Göran Blomqvist, Linköping

Tack ska du ha Inga!
Det glädjer mig att du tyckte om sidan! Och tack för uppgifterna om Warenberg. Jag kände inte till något om omständigheterna kring hans död.


2008-04-04 21.16, Inga Ellsäter, Upplands Väsby

Blev så glad när jag hittade din sida med gravhällen från Mariestads kyrka. Jag har varit där och tittat på den och tavlan på väggen. Intressant. Min ana är Brita Aurell som var syster till Catharina Aurell. Brita var gift med fogden Johan Olofsson Warenberg som blev ihjälslagen i Binneberg 1710. Men det visste du väl. Tack för din fina sida!
Kontakta oss gärna på This site in english